dimecres, 21 d’abril del 2010

Rebels

El llibre de "Rebels" tracta d'un nen anomenat Ponyboy Curtis que és un "greaser" (de classe baixa), que viu amb els seus dos germans, Darry i Sodapop, ja que els seus pares van morir en un accident en què un tran atropellar seu cotxe amb els dos (mare i pare) dins. Ponyboy pertany a una banda d'amics que inclou Johnny Cade, Steve Randle, Winston Dallas (Rally), Two-Bit, els dos germans de Ponyboy i ell.

Una nit, després d'haver anat al autocinema amb Dally i Johnny i haver conegut a dues noies SoCs trucades Cherry i Marcia (els SoCs són la banda rival dels greasers, és a dir. Els de la classe alta), Johnny i Ponyboy decideixen quedar- una estona al solar, però es queden adormits. Al cap d'unes hores, Johnnny li desperta a Ponyboy, i li diu que ETSE es vagi a casa perquè els seus germans no es preocupin per ell. Quan entra Ponyboy a la casa, Darry, controlat per la por que havia passat en pensar que li hagués passat alguna cosa al seu germà petit, li pega a Ponyboy. Aquest es va corrents al solar, i li diu a Johnny que es vagi amb ell, que es va a escapar de casa.

Els dos amics es van corrent diverses illes fins que arriben a un parc a descansar. Quan es sentin, arriba un SoCs (xavals de classe alta que estan sempre barallant-se amb els greasers i que al seu dia li van donar una pallissa a Johnny) beguts i enfadats perquè un d'ells era el nòvio de Cherry, i no pot creure que la seva núvia ha pogut estar amb un greaser, així que agafen a Pony i el comencen a ofegar a la font del parc.

Johnny no pot suportar veure els SoCs ofegant a Ponyboy, així que agafa a la seva navalla i mata Bob, que és el cap del grup i el nòvio de Cherry. Ningú hauria pensat que Johnny hagués fet una cosa així, ja que des que li van atacar els SoCs fa temps i li van donar una pallissa, sempre havia estat molt insegur i reticent a les baralles. La resta dels SoCs surten corrent, i al cap d'un temps Ponyboy es desperta i Johnny li diu que ha matat el soc mentre Pony mira al cos quiet i sagnant al mig del parc.

Es van corrent a veure Rally ia demanar-li consell ja que ell és el més dur i més informat en assumptes com aquests.

Rally els dóna una pistola carregada per si de cas. A Pony li dóna la seva jaqueta perquè està mullat, i també els dóna 50 dòlars perquè puguin espavilar; també els diu que es vagin a una església en el camp on no hi ha ningú a amagar-se i esperar que el vagi a veure.

Ponyboy i Johnny decideixen fer el que Rally els parla aidcho, així que es colen en el tren de càrregues que passa per aquí, i salten del tren al camp. Transcorre un temps i al final troben l'església. Durant la seva estada aquí, Johnny compra provisions per als dos: llaminadures, tabac, un llibre de "El que el Vent es va dur" i aigua oxigenada.

Per canviar la seva aparença, els dos es tallen els cabells i Pony l'hi tenyeix de ros.

Transcorren els díasy Pony Johnny es fan molt amics (ja ho eren, però com ara depenen i ells mateixos, es fan més amics encara). Al cap d'uns dies, Dally arriba i els diu que tots estan molt preocupats per ells. Decideixen anar-se'n amb Dally a un pub a esmorzar i quan tornen a l'església (convençuts que han de tornar per explicar tot) a agafar les seves coses per tornar a casa, hi ha un incendi dins de l'església, amb nens atrapats. Ponyboy decideix ficar-se a salvar-los, i Johnny decideix anar darrere de Pony, així que els dos entren a l'església. Quan aconsegueixen veure els nens, els treuen per la finestra i just quan Pony surt, les bigues cauen i una li dóna a l'esquena a Johnny. Dally es fica a l'església, i treu el seu amic Johnny, perquè aquest no es pot moure.

Quan Ponyboy es troba a l'hospital, veu als seus germans. Es donen abraçades i petons, però no tot és felicitat perquè Johnny no sent res des de l'esquena cap avall i Dally té cremades per tot arreu i està feble. Els dos continuen ingressats, però Ponyboy no, perquè el què té és mal de cap i ja està.

Li diuen a Pony que hi haurà una baralla ens SoCs i greasers i que queda poc per a la baralla, i que Cherry és el seu espia (perquè informa als greasers sobre el que passa amb els SoCs). Tots estan preparats per elaborar gran baralla que es desenvoluparà al solar i sense armes. Johnny s'està morint, i Dally li demana la navalla que té Two-Bit per poder sortir de l'hospital i anar a la baralla.

Quan acaba la baralla (guanyen els greasers), Dally i Pony van a dir-ho a Johnny, però Johnny, després que l'hi diguin i després de dir-li a Pony que segueixi sent daurat, es mor. Dally es va corrent, i Ponyboy es va a casa a dir-ho tots a tots que estaven.

Al cap de pocs minuts s'escolta el telèfon. És Darry, dient que ha robat una botiga i que li amaguin, però després resulta que Dally, com l'únic que voldria era Johnny, el que vol és també morir-se. Així que, quan arriben els policies, el que fa és treure la seva pistola (no està carregada), perquè els polis li matin.

Després de tot això que ha passat, Pony es desperta d'haver dormit durant 4 dies, perquè s'havia desmaiat de pèrdua de sang de les pota
Es que li havien donat al cap la nit de la pela.

Prossegueix la vida de Ponyboy a l'escola. Abans era molt llest, i li h Abian avançat un curs, però ara ha afluixat molt i com va malament, el professor de llengua li diu que si vol aprovar, li ha de fer una redacció lliure de no menys de 5 pàgines sobre una cosa que considera realment important. Així que Pony escriu la redacció sobretot aquesta història, és a dir, que resulta que tot el llibre tractava de la redacció que escrivia sobre el que li havia passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada