dimecres, 21 d’abril del 2010

ELS HOMES QUE NO ESTIMAVEN LES DONES

ELS HOMES QUE NO ESTIMAVEN LES DONES

... Què li va passar a Harriet?

Harriet Vanger va desaparèixer fa 36 anys durant un carnaval d'estiu a l'illa sueca Hedeby, propietat pràcticament exclusiva de la poderosa família Vanger. Malgrat el desplegament policial, no es va trobar rastre de la noia de 16 anys. Es va escapar? Va ser segrestada? ¿Assassinada? Ningú ho sap: el cas està tancat, els detalls oblidats.

Però hi ha qui segueix recordant Harriet, el seu oncle Henrik Vanger, un empresari retirat, ja en el final de la seva vida i que viu obsessionat amb resoldre el misteri abans de morir.

A les parets del seu estudi pengen 43 flors seques i emmarcades. Les primeres 7 van ser regals de la seva neboda. Les altres van arribar puntualment pel seu aniversari, de forma anònima, des que Harriet va desaparèixer.

Vanger contracta Mikael Blomkvist, periodista d'investigació i ànima de la revista Millennium, una publicació dedicada a treure a la llum els draps bruts del món de la política i les finances. Mikael no està passant un bon moment: està vigilat i encausat per una querella per difamació i calúmnia. Darrere de la querella és un gran grup industrial que amenaça de enderrocar la seva carrera i destruir la seva reputació. Així que accepta l'estrany encàrrec de Vanger de reprendre la investigació de la desaparició de la seva neboda i intentar tirar d'algun terme solt.

Un treball complicat per al qual rep el regal inesperat de l'ajuda de Lisbeth Salander, una investigadora privada res usual, incontrolable, socialment inadaptada, tatuada i plena de pírcings, i amb extraordinàries i insòlites qualitats com la seva memòria fotogràfica i la seva destresa informàtica.

Així comença una novel.la que és la crònica de la guerra interna d'una família, un fresc fascinant del crim i del càstig, de perversions sexuals, de trampes financeres, un entramat violent i amenaçador entre el qual no obstant això creix una tendra i fràgil història d' amor. Una història d'amor entre la que serà la parella més memorable de la literatura criminal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada